Daniëlle gokt erop los en wint gigantische klapper in seizoensopening Miljoenenjacht

Gepubliceerd op 8 maart 2021 om 09:35

Het flitsende begin van een nieuw seizoen Postcode Loterij Miljoenenjacht op SBS 6 werd gisteravond door bijna 1,7 miljoen mensen bekeken. Die zagen hoe 48-jarige Danielle uit Spijkenisse maar liefst 555.000 euro bij elkaar wist te spelen met het zenuwslopende kofferspel.

Gisteravond was de aftrap van het 21ste seizoen van Postcode Loterij Miljoenenjacht, waarbij presentatrice Linda de Mol in verband met de coronamaatregelen deze reeks vijftig deelnemers mag ontvangen van tien postcodes uit het land. Danielle uit Spijkenisse was degene die de spannende vragenrondes in deze eerste aflevering wist te overleven en op de felbegeerde plek naast Linda belandde voor het finalespel met de 26 gouden koffers.

Danielle, al dertig jaar samen met haar Marco en moeder van twee zoons, koos voor nummer 19 als haar ‘gelukskoffer’ van de avond. ,,Dat zijn onze geboortedata bij elkaar opgeteld en door vier gedeeld”, verklaarde ze haar keuze voor het getal, waarna het spel kon beginnen.

Doorgaan of stoppen?

Danielle ging voortvarend van start met het wegspelen van lage bedragen als 10 euro en, vooruit, 400.000 euro. Maar dat was niet meteen onoverkomelijk, volgens Linda. De koffer erna echter, bleek die ter waarde van 5 miljoen. Dat was toch even slikken.

Koren op de molen van de bank, die vervolgens met een eerste bod kwam voor haar eigen koffer: Danielle kon 129.000 euro mee naar huis nemen als ze de deal zou accepteren. Linda vroeg zich af wat partner Marco nu zou zeggen, doorgaan of stoppen? ,,Ja hij zou allebei wel kunnen zeggen”, aldus Danielle, die daarop besloot door te spelen. Want die 5 miljoen viste ze dan al vroeg uit het spel, ze had nog altijd kans op de 2 miljoen en de 2,5 miljoen. De moed om toch nog een paar koffers te openen, werd met het daaropvolgende bod van de bank rijkelijk beloond: ze kreeg 229.000 euro voor haar koffer.

Postcode Loterij Miljoenenjacht is op zondagavond te zien vanaf 19.55 uur op SBS 6.

Beeld: Talpa


«   »