Nederlandse toeristen komen om in Zuid-Afrika

Drie Nederlandse toeristen zijn vrijdagmiddag in het oosten van Zuid-Afrika om het leven gekomen bij een botsing tussen een taxibusje en een vrachtwagen. Het gaat om twee Limburgse vrouwen van 55 en 21 jaar oud en een 27-jarige man uit Zuid-Holland. Een vierde Nederlander raakte ernstig gewond.

Lees meer »

Getuige tegen Taghi geliquideerd in Spanje

De Utrechtse drugshandelaar en aartsvijand van Ridouan Taghi, Ebrahim Buzhu (52), alias ‘Slager’, is op zijn schuiladres in Zuid-Spanje geliquideerd. Hij is afgelopen weekeinde met een schotwond in zijn hoofd dood gevonden in een uitgebrande auto in de omgeving van Cadiz.

Lees meer »

Ontsnapte Nederlandse jeugdgevangene doodgeschoten in België

De Belgische politie heeft woensdag een Nederlandse gedetineerde doodgeschoten, die ontsnapt was uit een justitiële jeugdinrichting in Breda. Dat bevestigt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen woensdagavond tegen De Telegraaf en het AD na berichtgeving van het Vlaamse dagblad Gazet van Antwerpen.

Lees meer »

Tientallen doden bij aanslag op moskee in Afghanistan

Bij een aanslag op een moskee in Afghanistan zijn volgens de Taliban zeker honderd sjiieten omgekomen of gewond geraakt. Artsen zonder Grenzen zegt dat er al negentig doden zijn geteld en dat het dodental zeker nog oploopt. De explosie was in de provincie Kunduz, in het noordoosten van het land.

Lees meer »