Memphis met hattrick verpulverd zwak Turkije

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond in een waar voetbalfeest gehakt gemaakt van Turkije. Mede dankzij een absolute hoofdrol voor Memphis Depay werd de op papier belangrijkste concurrent in deze WK-kwalificatiecyclus flink vernederd. Het werd een feestavond, met fraaie bijrollen voor Guus Til en Devyne Rensch. De eindstand was 6-1!

Lees meer »

PSV wint Johan Cruijff Schaal na zinderend duel tegen tien man van Ajax

PSV heeft vanavond met een klinkende overwinning op Ajax voor de twaalfde keer in de historie de Johan Cruijff Schaal gewonnen. De Eindhovenaren waren in een vooral voor rust zeer vermakelijke wedstrijd met 0-4 te sterk voor de Amsterdammers, die ruim een helft met tien man speelden. Voor Ajax was de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal het eerste officiële duel van het seizoen.

Lees meer »

Louis van Gaal nieuwe trainer oranje

De KNVB bevestigt het nieuws: Louis van Gaal (69) is de nieuwe trainer van oranje. De nieuwe bondscoach neemt zoals gezegd Danny Blind, Henk Fraser en Frans Hoek mee als assistenten. Na de uitschakeling van oranje op het EK dit jaar kon Frank de Boer vertrekken.

Lees meer »

Opstelling Oranje tegen Tsjechië: De Boer kiest voor Donyell Malen

Het Nederlands elftal treedt vanavond om 18.00 uur aan in de achtste finales van het EK tegen Tsjechië. In de Puskás Arena, het stadion dat gevuld zal zijn met 60.000 toeschouwers, gaat het team van bondscoach Frank de Boer op voor een plek in de kwartfinale voor een ontmoeting met Denemarken. Zoals verwacht krijgt Donyell Malen de voorkeur boven Wout Weghorst in de voorhoede. De PSV-spits maakte een goede indruk tegen Noord-Macedonië en heeft de aanvaller van VfL Wolfsburg uit de basis gespeeld.

Lees meer »

Oranje groepswinnaar en direct naar volgende EK-ronde

Het Nederlands elftal heeft zich donderdag geplaatst voor de knock-outfase van het EK én groepswinst veiliggesteld. De ploeg van bondscoach Frank de Boer was in de Johan Cruijff ArenA door een benutte van Memphis Depay en een treffer van Denzel Dumfries met 2-0 te sterk voor Oostenrijk.

Lees meer »

Frank de Boer verrast: Owen Wijndal op de bank tegen Oekraïne

De opstelling van het Nederlands elftal voor de eerste EK-wedstrijd is bekend. Frank de Boer heeft één verrassingen in petto voor het duel met Oekraïne van zondagavond: de bondscoach kiest op de linksbackpositie voor Patrick van Aanholt in plaats van Owen Wijndal. Hij houdt wel zijn belofte, door een 5-3-2-systeem te hanteren. De wedstrijd begint om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA en staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Felix Brych.

Lees meer »