ADO en VVV degraderen uit eredivisie

ADO Den Haag en VVV-Venlo zijn donderdag gedegradeerd uit de Eredivisie. De Haagse club verloor thuis met 1-4 van Willem II en de Venlonaren gingen met 3-1 onderuit bij Ajax, waardoor met nog een speelronde te gaan het doek al is gevallen voor de twee clubs. Willem II en FC Emmen moeten nog vrezen voor de zestiende plek en daarmee deelname aan de play-offs om promotie/degradatie.

Lees meer »

Robin van Persie officieel in dienst bij Feyenoord

Robin van Persie treedt met ingang van komend seizoen officieel terug in dienst bij Feyenoord. De 102-voudig international, die zijn profcarrière bij de club begon en afsloot, gaat samen met Brian Pinas het Onder 16-team van Feyenoord Academy leiden. Ook blijft hij actief bij het eerste elftal waar hij op trainingsdagen een ondersteunende taak op zich neemt als veldtrainer.

Lees meer »

Ajax heeft geluk met strafschop en VAR

Ajax heeft in de topper tegen PSV op het nippertje een nederlaag voorkomen. De Eindhovenaren leken door een fraaie vrije trap van Eran Zahavi te zegevieren, maar door een penalty van Dusan Tadic werd het in de slotfase 1-1.

Lees meer »

Ajax en PSV openen toppermaand met spektakelstuk zonder winnaar

Ajax en PSV hebben zondagavond de tweede seizoenshelft met een zeer aantrekkelijk onderonsje geopend. In Amsterdam kwam de thuisclub terug van een 0-2 achterstand, maar het bleef bij een gelijkspel. Met Ajax – PSV werd het startsein gegeven voor een heuse toppermaand, in januari worden veel mooie wedstrijden afgewerkt.

Lees meer »

AZ zet trainer Slot per direct op straat

AZ heeft trainer Arne Slot ontslagen. De Alkmaarse voetbalclub zet de coach op straat, omdat hij in gesprek zou zijn met Feyenoord als mogelijke opvolger van Dick Advocaat, die na dit seizoen afscheid neemt als coach van de Rotterdamse club.

Lees meer »

Wijnaldum bevrijdt matig Oranje met kopbal

Het Nederlands elftal heeft zich ondanks een knappe comeback in Polen niet gekwalificeerd voor de Final Four van de Nations League. De kans daarop was op voorhand al niet zo groot, maar omdat concurrent Italië geen fout maakte bij Bosnië-Herzegovina (0-2 winst), werd het ook definitief. Desondanks sloot Oranje het kalenderjaar 2020 met een goed gevoel af.

Lees meer »

Foutloze Leeuwinnen in stijl naar het EK

De Oranje Leeuwinnen hebben zich vrijdagavond in stijl geplaatst voor het komende EK. Estland werd in Groningen met ruime cijfers verslagen. Door een foutloze kwalificatieperiode is het team van bondscoach Sarina Wiegman nu al zeker van een trip naar Engeland in 2022. Het werd tegen Estland 7-0!

Lees meer »

EK voetbal 2021 ook in Amsterdam

Goed nieuws voor Nederlandse voetbalfans. Het EK voetbal is in 2021 ook in Nederland.Het EK 2020 zou op dit moment voor een deel in Amsterdam worden gespeeld, maar vanwege corona ging het toernooi niet door. Het EK werd verplaatst naar 2021, maar het was niet duidelijk of dat ook in Nederland ging gebeuren.

Lees meer »